eu logo zajedno do fondova

Prezentacija paketa mjera aktivne politike zapošljavanja HZZ-a

Ustanova INOVAcija u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Zadar, organiziraju prezentaciju paketa mjera aktivne politike zapošljavanja HZZ-a u 2024. godini s naglaskom na zelena/digitalna radna mjesta, zapošljavanje ranjivih skupina te sustava obrazovanja putem programa vaučera.

Prezentacija će se održati u petak 14. lipnja 2024. godine u Centru za kreativne industrije, Put Murvice 3A s početkom u 10h.

Prijave za sudjelovanje zaprimaju se najkasnije do četvrtka 13. lipnja 2024. godine do 16:00 sati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a broj polaznika je ograničen.

Na prezentaciji će polaznici imati prilike od predstavnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Zadar saznati informacije o novom paketu mjera HZZ-a za 2024. godinu, kao i aktivno sudjelovati i postavljati konkretna pitanja o sljedećim temama:

 • Potpora za zapošljavanje
 • Potpora za zapošljavanje zeleno / digitalno
 • Potpore za zapošljavanje osoba uključenih u program posao+
 • Potpore za pripravništvo
 • Potpore za pripravništvo – zeleno/digitalno
 • Potpore za usavršavanje
 • Potpora za samozapošljavanje
 • Potpora za samozapošljavanje – zeleno / digitalno
 • Osposobljavanje na radnom mjestu
 • Potpore za očuvanje radnih mjesta – skraćivanje radnog vremena
 • Stalni sezonac
 • Javni rad
 • Vaučeri

Poduzetnici, prijavite se na edukaciju za digitalni marketing!

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija 24. i 25. studenog 2023. godine u Centru za kreativne industrije organizira edukativni događaj za poduzetnike na temu digitalnog marketinga. Cilj edukacijskog programa je osposobiti poduzetnike za samostalnu digitalizaciju vlastitog poslovanja i oglašavanje. Ovaj edukacijski program donosi kombinaciju znanja i vještina koje se nakon završenog programa lako mogu primijeniti u poslovanju.

Radi se o dvodnevnom edukativnom događaju koji uključuje edukacijski i radionički dio. Prvi dan – marketing edukacija donosi teorijsku podlogu za što bolje pristupanje marketinškim aktivnostima, odnosno promjenu načina razmišljanja da je marketing vrlo važna investicija u razvoju poslovanja. Drugi dan – marketing radionica donosi onaj praktični dio koji ostaje ne samo kao znanje, već kao iskustvo kod polaznika. Edukacijski tim čine Željko Riha, komunikacijski savjetnik i mentor za marketing i komunikacije s dva desetljeća dugim iskustvom u marketingu i komunikacijama za strane i domaće tvrtke te Maruša Stamać, komunikacijska savjetnica i trenerica javnog i medijskog nastupa s dugogodišnjim iskustvom u televizijskom, tiskanom i digitalnom novinarstvu.

Prijave za edukaciju zaprimaju se najkasnije do srijede, 22.11.2023. godine do 16:00 sati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , a broj polaznika je ograničen. Edukacija će se održati su petak, 24.11.2023. te subotu, 25.11.2023. u Centru za kreativne industrije (Put Murvice 3a, IT dvorana) sukladno rasporedu u nastavku:

Dan

Termin

Tema

Petak, 24.11.2023.

12:00 – 18:00

Uvod u marketing

Marketing danas

Marketing persone

Uvod u digitalni marketing

Uvod u društvene mreže

Uvod u oglašavanje

Subota, 25.11.2023.

9:00 -15:00

Web stranice

SEO tehnike i content marketing

AI u marketingu

Google Ads oglašavanje

Digitalno oglašavanje

Pitanja i odgovori

Prijavite se na edukaciju o izradi kratkog dokumentarnog filma!

 

HAVC.png

Udruga za promicanje audiovizualnog stvaralaštva DONAT i Ustanova INOVAcija kao partner provode novi program edukacije koji će zainteresiranim sudionicima približiti proces izrade dokumentarnog filma.

Edukacija će se provoditi u periodu od 18.9.2023. – 27.9.2023, a sastoji se od ukupno pet radionica na kojima će se polaznici upoznati s postupkom izrade kratkog dokumentarnog filma, režijom i obradom zvuka u pravom tonskom studiju. Namijenjena je svim zaljubljenicima u kreativno audiovizualno stvaralaštvo, ali i sve one koji se možda po prvi puta susreću s filmom te žele znati više.

Važnost amaterskog bavljenja filmom nedovoljno je naglašena u društvu, a ovom edukacijom će se promovirati i potaknuti značaj audiovizualnog stvaralaštva i njegovog doprinosa razvoju pozitivnog okruženja za kreativno stvaralaštvo na području Zadarske županije uz inspiraciju iz materijalne i nematerijalne kulturne baštine grada Zadra. Također, provedbom programa teži se promjeni percepcije bavljenja filmom kao ekskluzivnom aktivnošću koja iziskuje značajnija ulaganja u opremu te je stoga program osmišljen tako da se polaznicima omoguće znanja i vještine rada s lako dostupnim alatima poput primjerice vlastitog mobitela!

Glavni cilj programa je popularizirati audiovizualno stvaralaštvo širem krugu ljudi te približiti dokumentarni film svima. Polaznici će zajednički izraditi kratki dokumentarni film koji će biti prezentiran na kraju programa u sklopu panel rasprave.

Predavači će biti Boris Zubčić, predsjednik Udruge Donat, Marijan Kocijan, akademski slikar i fotograf u INOVAciji, Damir Granić, poznati zadarski novinar i urednik te Davor Valčić također poznato zadarsko ime, radijski voditelj, urednik i glazbenik.

Cjelokupni program provodi se uz financijsku podršku Hrvatskog audiovizualnog centra te će sudjelovanje u programu biti besplatno za sve polaznike.

Trajanje edukacije je od 18.9. do 27.9.2023. u popodnevnim terminima , a mjesto održavanja je Centar za kreativne industrije, Put Murvice 3a.

Prijave se zaprimaju do 15.9.2023. na e- mail adresu : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , a za sve informacije možete nazvati 023/ 627 895.

INOVAcija - Otvorene prijave za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa za Multimedijskog dizajnera / Multimedijsku dizajnericu

 

 

 

Otvorene prijave za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa za Multimedijskog dizajnera / Multimedijsku dizajnericu

 

Ustanovi za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija otvorene su prijave na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa za Multimedijskog dizajnera / Multimedijsku dizajnericu. Prijaviti se mogu sve nezaposlene osobe prijavljene u Evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koje imaju najmanje srednju stručnu spremu. Trajanje stručnog osposobljavanja za rad je 6 mjeseci.

Za vrijeme stručnog osposobljavanja za rad svi polaznici imaju pravo na novčanu pomoć i refundaciju putnih troškova prema Odluci Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Završetkom programa polaznici će znati:

 • fotografirati s    profesionalnom opremom u studiju i na terenu i izraditi fotografije    prema različitim potrebama i namjenama;

 • strateški planirati    i dizajnirati web stranice, izraditi baze podataka te stvarati    aktivne stranice;    

 • snimati video    materijale u studiju i na terenu, izvesti postprodukciju i obradu    materijala do finalnog proizvoda – reklame;    

 • prezentirati i    prilagoditi finalni proizvod prema zahtjevima klijenata;

 • dizajnirati  i    pripremiti materijale u tiskanoj formi koristeći prethodno znanje;    

 • komunicirati s    klijentima i prezentirati uratke;

Prijavu, koja sadrži životopis, motivacijsko pismo i kopiju svjedodžbe / diplome potrebno je poslati e-mailom na adresu : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  

Za više informacija možete se javiti na kontakt telefon: 023/ 627 - 895 i 023/ 627 – 890. 

Program osposobljavanja dostupan je na sljedećoj poveznici: https://www.inovacija-zadar.hr/media/pdf/Program-Multimedijski-dizajn.pdf 

Rok za prijavu je 11. rujna 2023. a početak programa planiran je za sredinu listopada 2023. godine.

 

 

 

 

Zanima vas edukacija o multimedijskom dizajnu? – Dođite na prezentaciju o edukaciji u Centar za kreativne industrije u Zadru

Zanima vas edukacija o multimedijskom dizajnu? – Dođite na prezentaciju o edukaciji u Centar za kreativne industrije u Zadru

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVACIJA, u petak 16. lipnja 2023. u Centru za kreativne industrije održat će prezentaciju edukativnog programa za multimedijskog dizajnera/multimedijsku dizajnericu.

Radi se o prezentaciji programa stručnog osposobljavanja za multimedijski dizajn s ciljem upoznavanja i informiranja potencijalnih polaznika sa sadržajem i očekivanim rezultatima programa kao i sa znanjima koja će njime steći. Program stručnog osposobljavanja provodit će se od listopada ove godine, u trajanju od 6 mjeseci. Program je namijenjen nezaposlenim osobama prijavljenima u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji će za vrijeme stručnog osposobljavanja ostvarivati i novčanu naknadu.

Svi zainteresirani moći će se pobliže upoznati sa sadržajem i temama stručnog osposobljavanja, znanjima koja će steći, predavačima te s prostornim kapacitetima Centra za kreativne industrije, uz mogućnost direktne prijave na licu mjesta.

Prezentacija edukativnog programa održat će se u petak, 16. lipnja 2023. od 11:00 do 12:00 sati u multifunkcionalnoj dvorani Centra za kreativne industrije (Put Murvice 3 a, III. kat) te se pozivaju svi zainteresirani da iskoriste priliku za stjecanje novih znanja.

Naučite fotografirati u INOVAciji

Ustanova INOVAcija u Centru za kreativne industrije organizira foto edukaciju „Napredni modul“ koja  je namijenjena osobama koje žele unaprijediti svoju tehniku fotografiranja. Polaznici sa određenim predznanjem će svoje znanje proširiti i upotpuniti radom u foto studiju opremljenim suvremenim rasvjetnim tijelima, radom na terenu u kontroliranim uvjetima i prilagođavanje uvjetima na koje ne možemo utjecati.  Edukacija će obuhvatiti i likovno-estetski elemente, snimanje na ulicama grada, fotografiranje umjetničkih djela u muzejima, fotografiranje prirode u njenom okruženju.

Edukacija će se provoditi u vrhunski opremljenom foto studiju i IT dvorani Centra za kreativne industrije na Relji i na terenu.

Predavanja će voditi Marijan Kocijan, akademski slikar sa specijalizacijom na fotografiji u Veneciji i 20 godina iskustva u foto dokumentacijskoj fotografiji.

Program edukacije traje 6 tjedana, četiri sata tjedno.

 • Tehnike fotografije za modul 2:
 • Fokus i dubina polja
 • Korištenje ekspozicije kao alat
 • Filteri u fotografiji (cb fotografija)
 • Fotografiranje arhitekture
 • Pejzažna fotografija
 • Foto dokumentacija umjetničkih djela
 •  

Prijave se zaprimaju na e mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  do 7. lipnja 2023. godine.

Događanje u sklopu projekta InnoXenia PLUS na temu „Upravljanje i provedba EU projekata

Događanje u sklopu projekta InnoXenia PLUS na temu „Upravljanje i provedba EU projekata – iskustva iz prethodnog programskog razdoblja INTERREG ADRION 2014.-2020. te mogućnosti financiranja iz europske teritorijalne suradnje u programskom razdoblju 2021. -2027.“

Peti projektni sastanak u sklopu projekta "Civil Protection Emergency DSS Based on Citizens Journalism to Enhance Safety of Adriatic basin - E-CITIJENS"

27. i 28. travnja u Centru za kreativne industrije održan je Peti projektni sastanak u sklopu projekta "Civil Protection Emergency DSS Based on Citizens Journalism to Enhance Safety of Adriatic basin - E-CITIJENS" sufinanciranog iz programa Interreg CBC Italija-Hrvatska 2014.-2020.

Svečano otvorenje ispostave HAMAG-BICRO-a u Zadarskoj županiji

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) svečano će otvoriti ispostavu u Zadarskoj županiji u prostorijama Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije (INOVAcija).

Predstavnici Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) posjetili Centar za kreativne industrije

U sklopu Zagreb Meetings Industry Meeting-a (ZAG MIM), u subotu 26. ožujka, Centar za kreativne industrije posjetili su predstavnici Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) – neprofitne organizacije i vodeće profesionalne udruge kongresnog i poslovnog turizma u Hrvatskoj.

TeamUp Live uživo u BIRD Inkubatoru 5.4. u 17 sati

Želiš se priključiti startupu i pridonijeti njegovu razvoju? Imaš potrebna znanja i vještine, a tražiš tim gdje bi to mogao pokazati?

Već imaš ideju, ali potreban ti je partner, suradnika, suosnivač, developer ili možda marketinški guru…?

POSLJEDNJI POZIV ZA PRIJAVU ZA EDUKACIJU ZA TON MAJSTORA KOJA POČINJE U SRIJEDU 2.3.2022.

Ustanova INOVAcija u Centru za kreativne industrije organizira program stručnog usavršavanja i edukacije za ton majstora koji uključuje sve potrebne teorijske i praktične elemente te stavlja polaznika u stvarnu situaciju ozvučavanja i obrade zvuka.

Fond za mala i srednja poduzeća otvoren je za prijave od 10. siječnja do 16. prosinca 2022. godine

Obavještavamo Vas da je Fond za mala i srednja poduzeća otvoren za prijave.

Na inicijativu Europske komisije, EUIPO će i u 2022.g. provoditi novo izdanje Fonda za MSP-ove.

Svečanost obilježavanja završetka razminiranja Zadarske županije

Danas 17. prosinca 2021. godine u Centru za kreativne industrije s početkom u 9 sati održava se svečanost obilježavanja završetka razminiranja Zadarske županije, a tom prigodom simbolično će biti upriličena predaja potvrde o cjelokupnom isključenju iz minski sumnjivog područja naše županije.

Konferencija o budućnosti Europe: Mladi i budućnost Mediterana

U multifunkcionalnoj dvorani Centra za kreativne industrije 15.studenog 2021.godine u 10:00 sati održat će se Konferencija o budućnosti Europe: Mladi i budućnost Mediterana

Predstava „High spirits“ 4.studenog 2021. u Centru za kreativne industrije

Večeras u 20:00 sati u multifunkcionalnoj dvorani Centra za kreativne industrije Zadar možete pogledati predstavu High spirits u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla.

 

Predstava „High spirits“ 4.studenog 2021. u Centru za kreativne industrije - plakat

Cassini Hackathon - idejom do nagrada!

Zaroni u jedan od tri izazova i osvoji 1.000 eura i 100 sati mentorstva

‘EU Space data’ su na raspolaganju – iskoristi priliku, kreiraj nešto novo, i osvoji nagrade

OTVORENE PRIJAVE ZA EDUKACIJU ZA TON MAJSTORA

Ustanova INOVAcija u Centru za kreativne industrije organizira program stručnog usavršavanja i edukacije za ton majstora koji uključuje sve potrebne teorijske i praktične elemente te stavlja polaznika u stvarnu situaciju ozvučavanja i obrade zvuka.

Završna konferencija projekta i seminar za poduzetnike pod nazivom „EU fondovi i prilike u novom programskom razdoblju 2021.-2027.“

12. listopada 2021. godine u Centru za razvoj i edukaciju Poličnik održana završna konferencija projekta i seminar za poduzetnike pod nazivom „EU fondovi i prilike u novom programskom razdoblju 2021.-2027.“pod vodstvom ustanove INOVAcija u suradnji s Općinom Poličnik,

Mjesto koje okuplja kreativce i umjetnike koji ideje pretvaraju u poduzetništvo.

INOVAcija

eu logo zajedno do fondova

logo mobile

OPKK