eu logo zajedno do fondova

Konferencija o budućnosti Europe: Mladi i budućnost Mediterana

U multifunkcionalnoj dvorani Centra za kreativne industrije 15.studenog 2021.godine u 10:00 sati održat će se Konferencija o budućnosti Europe: Mladi i budućnost Mediterana

Predstava „High spirits“ 4.studenog 2021. u Centru za kreativne industrije

Večeras u 20:00 sati u multifunkcionalnoj dvorani Centra za kreativne industrije Zadar možete pogledati predstavu High spirits u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla.

 

Predstava „High spirits“ 4.studenog 2021. u Centru za kreativne industrije - plakat

Cassini Hackathon - idejom do nagrada!

Zaroni u jedan od tri izazova i osvoji 1.000 eura i 100 sati mentorstva

‘EU Space data’ su na raspolaganju – iskoristi priliku, kreiraj nešto novo, i osvoji nagrade

Drugi CASSINI Hackathon je međunarodno natjecanje timova u razvoju idejnih rješenja koji će se održati 5. – 7. Studenog 2021, i to u hibridnoj varijanti, u Bird Inkubatoru u Zagrebu i online.

Pobjednički tim očekuje nagrada od 1.000 eura koju će osigurati organizator CASSINI Hackathona u Hrvatskoj - INVENTO Capital Partners, poduzetnički akcelerator za start-upove u svim fazama razvoja a Bird Inkubator, kao jedan od partnera i domaćin hackathona, će po svom izboru 'udomiti' jednog od natjecatelja te mu pružiti poticajno okruženje i prostor za razvoj poduzetničke ideje.

Tijekom hackathona timovi će imati na raspolaganju vrsne mentore, poput poznatog i borbenog poduzetnika Dražena Oreščanina; zatim Igora Magdalenića stručnjaka za krizni menadžment, Daria Vuljanka koji je pokrenuo start-up koristeći satelitske podatke, Gorjana Agačevića eksperta za UX i analizu podataka i brojni drugi a pobjednici će osvojiti priliku za dodatnih 100 sati mentoriranja međunarodnih stručnjaka.

 

Prijave za hackathon su otvorene do 29. listopada 2021! CASSINI Hackathons | Croatia

Sudionici hackathona u Hrvatskoj i još 9 zemalja diljem Europe će raditi na razvoju idejnih rješenja za jedan od izazova, po vlastitom izboru: 

  1. Siguran prolaz na moru - rješenja koja će omogućiti brodovima i ribarskim kočaricama sigurnu plovidbu preko mora.
  2. Život na kopnu - rješenja koja će olakšati ljudima, biljkama i životinjama prilagodbu na klimatske promjene.
  3. Briga o životinjama - rješenja koja će pomoći u zaštiti biološke raznolikosti i prirodnih staništa divljih životinja.

Timovima će na raspolagnaju osim stručnih mentora, biti i EU Space Data, poput Copernicusa, Galilea i EGNOS-a. Iako ovo pomalo zvuči svemirski, prethodni sudionici CASSINI Hackathona kažu da je dovoljno IT znanje na razini izrade web stranice, no timu su potrebna i druga znanja i vještine te kretivno razmišljanje o izazovima koji su postavljeni. Dakle, očekuju se kretivni pojedinci i timovi sa šarolikim znanjima i saznanjima iz prirode i drušvata a dobrodošli su ljubitelji pythona, UX-a, kreativni koderi, UI nindže.

"Nije bilo teško sudjelovati na hackathonu. Naravno, nije bilo ni lako razraditi cijelu ideju u 24h, no mislim da je i više nego dovoljno za prezentiranje jednog use case-a. Dosta su nam pomogla znanja o obradi satelitskih snimki i strojnom učenju, a ono što nam je falilo je business development dio, odnosno potencijalni razvoj i validacija same ideje u poslovnom svijetu. Definitivno je poželjan interdisciplinarni tim koji mora dijeliti entuzijazam oko same ideje", rekao nam je bivši natjecatelj Damir Matić.

Sve koji su u dilemi oko sudjelovanja pozivamo da se prijave na online predavanja u tjednu 25.-28.10.2021. kada će imati priliku poslušati brojna stručna predavanja poput Dražena Oreščanina stručnjaka u AI & big data industriji, a Damir Matić će iz prve ruke sa zainteresiranim prijaviteljima podijeliti svoje iskustvo s prošlog Cassini hackathona.

U međuvremenu za neke od izazova inspiraciju pronađite u kratkoj VIDEO prezentaciji klimatologa Ivan Guettler koji nam je pričao o problemima koje nose klimatske promjene.

Organizator CASSINI Hackathona u Hrvatskoj je INVENTO Capital Partners s partnerima: Bird Inkubator, Sveučilište u Zagrebu, Lean StartUp Croatia, Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, Hrvatska udruga kriznog menadžmenta, Svemirski žurnal.

Želiš li sudjelovati? Klikni i prijavi se!  hackathons.cassini.eu

"Sudjelovanje nam je donijelo, osim velikog broja novih poznanstava u Earth observation domeni, priliku razvijati vlastiti proizvod i upoznati se s poslovnim procesom jednog startup-a", poručuje bivši sudionik Cassini Hackathona, Damir Matić

Za sva pitanja možete se direktno obratiti organizatorima: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


OTVORENE PRIJAVE ZA EDUKACIJU ZA TON MAJSTORA

Ustanova INOVAcija u Centru za kreativne industrije organizira program stručnog usavršavanja i edukacije za ton majstora koji uključuje sve potrebne teorijske i praktične elemente te stavlja polaznika u stvarnu situaciju ozvučavanja i obrade zvuka.

Kroz ovaj program polaznici će savladati ključne segmente digitalne i analogne opreme; konzole, mikrofon, razglasni sistemi te sve to koristiti u praksi.

Cilj ovog programa je stručno osposobljavanje zainteresiranih pojedinaca za zanimanje tonskog majstora, struke čijeg profesionalnog kadra manjka na području RH, a isto tako i u Zadarskoj županiji. Kroz predavanja i radionice proći ćemo sve bitne značajke zanimanja te potaknuti polaznike na daljnje usavršavanje u poslu.

Program će se sastojati od predavanja i radionica u trajanju od 6 mjeseci gdje će se prolaziti teorijski i praktični elementi vezani za zanimanje ton majstora; od teorije zvuka, psihoakustike, razglasnih sistema do ozvučavanja instrumenata i obrade zvučnog signala. 

Predavanja i radionice provodit će se u vrhunski opremljenoj multifunkcionalnoj dvorani, IT dvorani te tonskom studiju Centra za kreativne industrije na Relji.

Sadržaj edukacije:

- Teorija zvuka, decibeli i psihoakustika

- Digitalni sistemi i protokoli

- Obrada zvuka (EQ, dinamika i efekti)

- Zvučnici, pojačala i skretnice

- Ozvučavanje instrumenata

- Praktični rad u koncertnom prostoru

Tečaj je usmjeren lokalno, prema amaterima, polu-profesionalcima ali i profesionalcima koji žele utvrditi svoje znanje te povezati ono praktično, naučeno kroz rad na terenu, sa stručnom teorijom i praksom sukladno svjetskim standardima. Audiovizualni sektor će profitirati educiranjem ton majstorskog kadra, s obzirom da je ta profesija neophodna na filmskom, televizijskom setu kao i u brzorastućoj industriji videoigara.

Edukaciju će voditi naš zaposlenik Jere Šešelja, nagrađivani glazbeni producent i ton majstor koji ima formalno obrazovanje za majstora zvuka, ali i iskustvo u radu kojim se osigurava cjelovito usavršavanje kandidata.

Za više informacija, kontaktirajte nas na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili, još bolje, posjetite nas na adresi Put Murvice 3A.

---

Cijena tečaja - 5000,00 kn

Trajanje - 6 mjeseci, predavanja su jednom tjedno, u trajanju od 4 sata.


Završna konferencija projekta i seminar za poduzetnike pod nazivom „EU fondovi i prilike u novom programskom razdoblju 2021.-2027.“

12. listopada 2021. godine u Centru za razvoj i edukaciju Poličnik održana završna konferencija projekta i seminar za poduzetnike pod nazivom „EU fondovi i prilike u novom programskom razdoblju 2021.-2027.“pod vodstvom ustanove INOVAcija u suradnji s Općinom Poličnik, tvrtkom Mazars i HGK – Županijske komore Zadar  s ciljem prezentacije najnovijih informacija o programskom razdoblju 2021. – 2027., i predstavljanja nadolazećih mogućnosti financiranja za poduzetnike te davanja savjeta za planiranje, pripremu i prijavu projekata.


Javni poziv za dodjelu Welcome nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Pozivaju se svi iznajmljivači soba, apartmana/studio apartmana i kuća za odmor na području Zadarske županije koji posjeduju oznaku kvalitete „WELCOME“ da se prijave za dodjelu Welcome nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini.

Pobjednici osvajaju:

- 1. nagrada: 15.000,00 kuna i zlatnu plaketu,

- 2. nagrada: 10.000,00 kuna i srebrnu plaketu,

- 3. nagrada: 5.000,00 kuna i brončanu plaketu.

Tri odabrana finalista iz svake kategorije predstavit će se u dnevnom tisku, na web stranici

Zadarske županije i TZ Zadarske županije kao primjer dobre prakse u turizmu.

Javni poziv će bit otvoren 30 dana od dana objave.

Više informacija je dostupno klikom na poveznicu. (https://www.zadarska-zupanija.hr/images/dokumenti/300/Javni_poziv_za_dodjelu_Welcome_nagarad_za_najbolje_iznajmljiva%C4%8De_u_Zadarskoj_%C5%BEupaniji_u_2021._godini.pdf?fbclid=IwAR2jsJYnmL9YVSsvatCn-2E5EDbAiQd92KwGB_cQITKsDSILtZIjB_0jYw4)

Maritimna kultura zadarskog kraja u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti

Zavod za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i  umjetnosti u Zadru i Zadarska županija, Upravni odjel za pomorsko dobro, more i promet organiziraju dana 7. listopada 2021. u prostorijama Multifunkcionalne dvorane Centra za kreativne industrije, Put Murvice 3a u Zadru znanstveno-stručni skup pod nazivom Maritimna kultura zadarskog kraja u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Na znanstveno-stručnom skupu će sudjelovati 27 istaknutih znanstvenika i stručnjaka iz zemlje i inozemstva s 18 predavanja, koji bi razmjenom najnovijih znanstvenih spoznaja dali prilog boljem i potpunijem razumijevanju ovih tema. Na znanstveno-stručnom skupu će se obraditi dvije cjeline:

  1. pomorstvo:  luke, pomorska trgovina i općenito pomorstvo okolice Zadra i Zadarske županije
  2. ribarstvo i marikultura: ribarstvo, akvakultura, industrija (prerada ribe) solane u Zadarskoj županiji

Plakat - maritinma kultura

Obavijest o šestom pozivu za podnošenje prijava za korištenje sredstava iz Fonda za mala i srednja poduzeća za zaštitu intelektualnog vlasništva

Obavještavamo vas da je Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) u okviru programa Ideas Powered for Business  objavio šesti poziv za podnošenje prijava za korištenje sredstava iz Fonda za MSP-ove, počevši od 1. pa do kraja listopada 2021.g.

Fond za mala i srednja poduzeća (Fond za MSP-ove) program je bespovratnih sredstava u iznosu od 20 milijuna EUR, čija je svrha pomoći malim i srednjim poduzećima (MSP) sa sjedištem u Europskoj uniji da ostvare lakši pristup i veću korist od svojih prava intelektualnog vlasništva.

Fond nudi financijsku podršku MSP-ovima u obliku povrata troškova za prijave žigova i dizajna i/ili za usluge preddijagnostičkog ispitivanja Intelektualnog vlasništva (IP Scan), do maksimalnog iznosa od 1500 EUR po poduzeću.

Više informacija o uvjetima i kriterijima za podnošenje prijava nalazi se na internetskoj stranici Fonda za MSP-ove.

Pozivnica za seminar EU fondovi i prilike u novom programskom razdoblju 2021-2027

Poštovani poduzetnici,

Pozivamo vas da se prijavite i dođete na seminar pod nazivom „EU fondovi i prilike u novom programskom razdoblju 2021-2027 & Usluge u okviru financijskog savjetovanja“, u organizaciji Općine Poličnik i stručnih predavača tvrtke Mazars iz Zagreba te suorganizatora HGK – Županijska komora Zadar i Ustanove Inovacija. Seminar će se održati u utorak 12. listopada 2021 godine u 12h u Centru za edukaciju i razvoj u Poslovnoj zoni Grabi, Poličnik.

Ukoliko ste zainteresirani za ovaj besplatan seminar radi epidemioloških mjera molimo da do četvrtka 7. listopada 2021. izvršite prijavu putem online registracijskog obrasca na sljedećoj poveznici: https://forms.office.com/r/ut6XpcPGDY .

Više o sadržaju seminara, predavačima i vremenu trajanja u Pozivnici.

 

 

POZIV na besplatnu informativnu radionicu „Zakonodavni okvir i pravni oblici poduzetništva“

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija organizira besplatnu informativnu radionicu naziva „Zakonodavni okvir i pravni oblici poduzetništva“. Saznat ćemo definiciju poduzetnika, poduzetništva, malog gospodarstva, koje vrste poduzetnika postoje i koji su kriteriji razvrstavanja. Start-up poduzetnicima ćemo pružiti odgovore na pitanja poput: koji oblik poslovanja odabrati, kako odrediti ime poduzeća, kako osnovati trgovačko društvo, kako obrt, koliki su troškovi osnivanja, godišnji fiksni troškovi, plaća i ostale obveze. Predavačica Marina Splivalo, diplomirana je pravnica i savjetnica u društvu EMDA d.o.o., Zagreb koje se bavi savjetovanjem u EU fondovima. Ima više od 10 godina praktičnog iskustva u savjetovanju i davanju pravnih mišljenja vezano za autorsko pravo, uključivo izradu autorsko-pravnih ugovora i tumačenje propisa kojima se uređuje autorsko pravo i njegova zaštita. Davala je pravna mišljenja i savjete vezano za autorsko pravo kao osnovu primjene pregovaračkog postupka javne nabave bez prethodne objave. Ujedno je stručnjak za pripremu i provedbu postupaka javne nabave te izvršavanje prava i obveza iz ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Za vrijeme rada u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) radila je kao osoba za nepravilnosti i donosila odluke o postojanju/nepostojanju nepravilnosti. Redovito drži edukacije u području upravljanja EU projektima, javne nabave, intelektualnog vlasništva te pravnog i institucionalnog okvira za provedbu EU projekata u Hrvatskoj. Radionica će se održati u srijedu, 29. rujna s početkom u 16:00 sati u Centru za kreativne industrije na adresi Put Murvice 3A u Zadru.

PROGRAM
15.50 Registracija sudionika
16.00 Pozdravni govor (Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija)
16.05 Informativna radionica „Zakonodavni okvir i pravni oblici poduzetništva“
18.00 Pitanja i odgovori

Usluge informiranja MSP-ova i povezivanje subjekata na području Zadarske županije financiraju se projektom „Pružanje usluga informiranja i povezivanja za MSP u Zadarskoj županiji“. Usluge se obavljaju za potrebe adresiranja problema nedostatka pružanja usluga informiranja i povezivanja MSP-ova u nepoljoprivrednim djelatnostima na području Zadarske županije te su izravan odgovor na kontinuiranu potražnju za određenim uslugama poduzetničkih potpornih institucija.
Cilj projekta je rast i razvoj poslovanja pružanjem usluga informiranja i povezivanja za MSP-ove na području Zadarske županije. Ostvarenjem neposrednih rezultata projekta želi se doprinijeti jačanju poduzetničkih vještina i kompetencija te pozitivnog poduzetničkog okruženja.

POZIV na besplatnu informativnu radionicu „Osnove intelektualnog vlasništva za MSP-ove“

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija organizira besplatnu informativnu radionicu naziva „Osnove intelektualnog vlasništva za MSP-ove“. Sudionici će saznati koja je vrijednost, definicija i struktura intelektualnog vlasništva, upoznat ćemo se s problematikom poduzetništva u RH i intelektualnog vlasništva, upravljanjem intelektualnim vlasništvom i saznati koja je uloga Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo RH.

Predavačica Marina Splivalo, diplomirana je pravnica i savjetnica u društvu EMDA d.o.o., Zagreb koje se bavi savjetovanjem u EU fondovima. Ima više od 10 godina praktičnog iskustva u savjetovanju i davanju pravnih mišljenja vezano za autorsko pravo, uključivo izradu autorsko-pravnih ugovora i tumačenje propisa kojima se uređuje autorsko pravo i njegova zaštita. Davala je pravna mišljenja i savjete vezano za autorsko pravo kao osnovu primjene pregovaračkog postupka javne nabave bez prethodne objave. Ujedno je stručnjak za pripremu i provedbu postupaka javne nabave te izvršavanje prava i obveza iz ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Za vrijeme rada u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) radila je kao osoba za nepravilnosti i donosila odluke o postojanju/nepostojanju nepravilnosti. Redovito drži edukacije u području upravljanja EU projektima, javne nabave, intelektualnog vlasništva te pravnog i institucionalnog okvira za provedbu EU projekata u Hrvatskoj. Radionica će se održati u srijedu, 29. rujna s početkom u 18:00 sati u Centru za kreativne industrije na adresi Put Murvice 3A u Zadru.

PROGRAM

17.50 Registracija sudionika

18.00 Pozdravni govor (Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija)

18.05 Informativna radionica „Osnove intelektualnog vlasništva“

20.00 Pitanja i odgovori

Usluge informiranja MSP-ova i povezivanje subjekata na području Zadarske županije financiraju se projektom „Pružanje usluga informiranja i povezivanja za MSP u Zadarskoj županiji“. Usluge se obavljaju za potrebe adresiranja problema nedostatka pružanja usluga informiranja i povezivanja MSP-ova u nepoljoprivrednim djelatnostima na području Zadarske županije te su izravan odgovor na kontinuiranu potražnju za određenim uslugama poduzetničkih potpornih institucija.

Cilj projekta je rast i razvoj poslovanja pružanjem usluga informiranja i povezivanja za MSP-ove na području Zadarske županije. Ostvarenjem neposrednih rezultata projekta želi se doprinijeti jačanju poduzetničkih vještina i kompetencija te pozitivnog poduzetničkog okruženja.

Svečano otvorenje „Centra za kreativne industrije“

Jučer u popodnevnim satima svečano je otvoren „Centar za kreativne industrije“ na završnoj konferenciji projekta, na kojoj je nazočio i predsjednik vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković koji se ujedno i obratio sudionicima konferencije uz župana Zadarske županije Božidara Longina i ravnateljicu ustanove Inovacije Katarinu Colić.

Ciklus besplatnih informativnih radionica za poduzetnike

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija organizira ciklus besplatnih informativnih radionica i događanja za poduzetnike s područja Zadarske županije u okviru projekta "Pružanje usluga informiranja i povezivanja za MSP u Zadarskoj županiji".

POZIV na besplatno predavanje: „Inovacija kao predmet poslovne suradnje„

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija organizira besplatno predavanje s ciljem pružanja uvida u trenutno stanje poduzetničke klime u Republici Hrvatskoj te prikazivanja trendova u poduzetništvu s aspekta inovacija.

POZIV na besplatno događanje: Okrugli stol: „Obrazovanje i poduzetništvo“

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija organizira besplatno događanje na temu „Obrazovanje i poduzetništvo“ s ciljem rasprave i razmjene iskustava na teme kao što su: poduzetničko obrazovanje,

POZIV na besplatno događanje Meet-up cafe na temu „Važnost poslovne komunikacije putem društvenih mreža“

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija organizira besplatno događanje Meet-up cafe s ciljem upoznavanja sudionika o korištenju društvenih mreža za promociju različitog sadržaja, prodaju, prikupljanje pratitelja, izgradnju svijesti o vlastitom brandu, te ostvarivanje dugoročnih i kratkoročnih ciljeva.

POZIV na besplatnu informativnu radionicu „Osnove marketinga za MSP-ove“

 Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija organizira besplatnu informativnu radionicu s ciljem da polaznici steknu znanja o važnosti marketinga za male poduzetnike, istraživanju tržišta, elementima strateškog i taktičkog marketinga.

Mjesto koje okuplja kreativce i umjetnike koji ideje pretvaraju u poduzetništvo.

INOVAcija

eu logo zajedno do fondova

logo mobile

OPKK