eu logo zajedno do fondova

U Centru za kreativne industrije održana je radionica o provedbi Pravilnika o upisniku maslinika

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji sa Zadarskom županijom u Centru za kreativne industrije održalo je radionicu o provedbi Pravilnika o  upisniku maslinika

 

masline.png

 

 

 

 

 

 

 

Klapa Munita snimila video spot u Centru za kreativne industrije

Klapa Munita snimila video spot u Centru za kreativne industrije

 

🎵🎶 Veliko uzbuđenje vlada među ljubiteljima dalmatinske glazbe! 🌟 Zadarska klapa Munita upravo je objavila svoju najnoviju pjesmu pod nazivom "Snovima ću tvojim proći". Ova pjesma predstavlja završnu numeru kojom klapa najavljuje izlazak svog nadolazećeg albuma.

Kada je riječ o stvaranju glazbenog spota, Munita je ponovno surađivala s provjerenim partnerima. Zadarski dvojac Damir Matešić i Davor Strenja, koji su već zaslužni za nekoliko prekrasnih glazbenih spotova klape Munita, stvorili su vizualno remek-djelo. Spot u crno-bijeloj tehnici prenosi melankoličnu atmosferu koja se savršeno uklapa u emocije pjesme. Dodatnu ljepotu spotu pružaju zadarska čelistica Gabriela Filipović i plesačica iz Zadarskog plesnog ansambla, Mona Dao, čija su pojavljivanja upotpunila ovu umjetničku kreaciju. Snimanje je u cijelosti obavljeno u prostorima Centra za kreativne industrije u Zadru, dodajući posebnu lokalnu notu.

Klapa Munita - Snovima ću tvojim proći (Official video)

IBT PREDAVANJE + JAVNA TRIBINA ZADAR

IBT PREDAVANJE + JAVNA TRIBINA ZADAR

U Centru za kreativne industrije u Zadru je 8.7. 2023.  održano predavanje o utjecaju i štetnosti chemtrailsa na ljudsko zdravlje.

DSC 1872

DSC 1874

Održan informativni događaj o mogućnostima financiranja u novoj financijskoj perspektivi 2021. – 2027.

Održan informativni događaj o mogućnostima financiranja u novoj financijskoj perspektivi 2021. – 2027.

Nova financijska perspektiva za razdoblje 2021. – 2027. već je u tijeku te je pravo vrijeme da se pripadnici javnog i privatnog sektora, kao i svi drugi potencijalni korisnici u što većoj mjeri informiraju o mogućnostima korištenja bespovratnih sredstava i financijskih mehanizama. Potrebe za takvim financijskim poticajima svakim su danom sve veće osobito u gospodarskom sektoru.

Upravo kako bi se odgovorilo na takav rastući interes i potrebe, Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija u utorak, 6. lipnja 2023. godine organizirala je informativni događaj pod nazivom „Mogućnosti financiranja za poduzetnike i obrtnike u financijskom razdoblju 2021.- 2027.“ Događajem su prezentirani predstojeći pozivi za dodjelu bespovratnih sredstava i različiti financijski mehanizmi koji stoje na raspolaganju poduzetnicima, obrtnicima i javnim dionicima. Cilj događaja bio je poticanje korištenja bespovratnih sredstava i financijskih mehanizama koji stoje na raspolaganju privatnim i javnim dionicima te razmjena informacija o prilikama koje donosi nova financijska perspektiva. Kao govornici sudjelovali su Dijana Bezjak iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ivica Čulina iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO, ispostava Zadar. Događaj je uvodnim govorom otvorila Katarina Colić, ravnateljica Ustanove INOVAcija naglasivši važnost ovakvih i sličnih informativnih prilika te ulogu INOVAcije kao poduzetničke potporne institucije.

DSC 1537

U okviru cjelokupnog programa omogućeni su i individualni susreti zainteresiranih poduzetnika s gostujućim govornicima kako bi izravno dobili informaciju ili savjet za vlastito poslovanje.

Konferencija "Održiva poljoprivreda i ribarstvo"

Konferencija "Održiva poljoprivreda i ribarstvo"

Održana konferencija Zadarskog lista pod nazivom "Održiva poljoprivreda i ribarstvo" održala se u Centru za kreativne industrije, u suradnji s partnerima iz tvrtke Enna Fruit, te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Zadarske županije.

DSC 1415

Na konferenciji su sudjelovali eminentni stručnjaci i predstavnici institucija i tvrtki koje se bave poljoprivredom i ribarstvom, kao što su ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ravnatelj Uprave za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede Ante Mišura, Leon Grubišić iz Instituta za oceanografiju i ribarstvo, Dunja Zloić Gotovina, članica Uprave Pelagos net farme, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije Daniel Segarić, predsjednica Uprave tvrtka Enna fruit Sanja Burić te predsjednik Udruge vinara Zadarske županije Rade Bobanović.

 

 

 

 

 

DSC 1469Konferencija je bila prilika za razmjenu znanja i iskustava o aktualnim temama i izazovima u području održive zelene i plave ekonomije, kao i za predstavljanje primjera dobre prakse i inovativnih rješenja u poljoprivredi i ribarstvu. Također, konferencija je potaknula dijalog i suradnju među svim dionicima koji mogu doprinijeti razvoju ovih sektora u Zadarskoj županiji i šire.

Upoznajte se s prilikama za korištenje bespovratnih sredstava u novoj financijskoj perspektivi!

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija u utorak, 6. lipnja 2023. godine organizira informativni događaj o mogućnostima financiranja u novom financijskom razdoblju. Pozivaju se poduzetnici, obrtnici i svi zainteresirani da poprate ovaj događaj i da se na taj način upoznaju s prilikama za financiranje svojih projekata ili poduzetničkih pothvata koje nudi sedmogodišnje razdoblje EU.

Cilj događaja je poticanje korištenja bespovratnih sredstava i financijskih mehanizama koji stoje na raspolaganju privatnim i javnim dionicima te razmjena informacija o prilikama koje donosi nova financijska perspektiva. Kao govornici na događaju će sudjelovati predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO, a program uključuje i mogućnost B2B susreta zainteresiranih poduzetnika s gostujućim govornicima kako bi izravno dobili informaciju ili savjet za vlastito poslovanje.

Događaj će se održati u utorak, 06. lipnja 2023. godine u Centru za kreativne industrije, Put Murvice 3a, 23 000 Zadar (III. kat), od 11:00 do 13:40 sati.

Radi organizacijskih potreba mole se svi zainteresirani da se prijave do 2. lipnja 2023. godine na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

Program

10:45 – 11:00            Registracija sudionika i prijave na B2B susrete

 

11:00 – 11:05             Pozdravni govor

                        -          Katarina Colić, ravnateljica Ustanove INOVAcija

 

11:05 – 11:50             Financijski instrumenti za javni i privatni sektor

                        -          Dijana Bezjak, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

 

11:50 – 12:20           Mogućnosti financiranja financijskim mehanizmima

                                 HAMAG BICRO- a i bespovratnim sredstvima iz Programa

                                 Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027.

                    -          Ivica Čulina, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO Ispostava u Zadru

12:20 - 12:40         Domjenak

 

12:40 – 13:40         B2B susreti s gostujućim izlagačima

                                 Dijana Bezjak, dvorana 1

                                 Ivica Čulina, dvorana 2

KREDITOM DO USPJEHA putem subvencioniranja kamata na kredite u Zadarskoj županiji

  • Krediti se odobravaju za sljedeće namjene:

- kupnja, izgradnja, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata

- kupnju nove opreme ili novog dijela opreme.

  • Županija će za odobrene kredite prema Programu subvencionirati kamatnu stopu u visini od 2,00 % godišnje, fiksno, za cijelo vrijeme trajanja kredita (razdoblje korištenja, počeka i otplate).
  • Visina kredita može biti od 000,00 do 400.000,00 eura (najviše jedan kredit po korisniku),
  • Financiranje obrtnih sredstava može se odobriti u iznosu od 10% (za uslužne djelatnosti) i 20% (za proizvodne djelatnosti) od iznosa ukupno odobrenog kredita.
  • Rok otplate kredita može biti do 10 godina.
  • Poček na otplatu kredita je do dvije (2) godine, a uključen je u rok otplate.

Pravo na podnošenje prijava su poslovni subjekti privatnog sektora (d.o.o., j.d.o.o., obrtnici, fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost i profitne ustanove) koji ispunjaju uvjete Programa KREDITOM DO USPJEHA putem subvencioniranja kamata na kredite u Zadarskoj županiji.

JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za subvenciju kamate sukladno Programu KREDITOM DO USPJEHA putem subvencioniranja kamata na kredite u Zadarskoj županiji

OBJAVLJENO 23. svibnja 2023. godine

Poduzetnici, prijavite se za besplatne savjete Mreže mentora u okviru projekta BOND 2

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u sklopu projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – Faza 2“ (BOND 2)

Dođite na Dan otvorenih vrata Centra za kreativne industrije Zadar!

U Centru za kreativne industrije u Zadru obilježit će se Svjetski dan kreativnosti i inovativnosti, u organizaciji Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija. Tim povodom INOVAcija organizira Dan otvorenih vrata Centra za kreativne industrije.

Obavijest svim polaznicima radionice „Poduzetnička mirovina i štednja“ koju vodi Toni Milun

Predavač Toni Milun ljubazno moli polaznike 2. radionice – da svi još danas, odnosno petak 14. 4., izdvoje 5 minuta i preko sustava E-građani podnesu zahtjev za svoju osobnu mirovinu.

Ne zaboravite doći na casting za statiste – ovog vikenda u Centru za kreativne industrije Zadar

Filmski ured Zadar poziva sve zainteresirane da se jave na casting/audiciju za statiste u filmu o drugom svjetskom ratu. Traži se oko 100 osoba koje će dobiti priliku utjeloviti vojnike, medicinske sestre i slične uloge te na taj način doprinijeti realizaciji filmskog ostvarenja na temu 2. svjetskog rata.

Dođite na casting za statiste i budite dio filmske produkcije!

Filmski ured Zadar poziva sve zainteresirane da se jave na casting/audiciju za statiste u filmu o drugom svjetskom ratu. Traži se oko 100 osoba koje će dobiti priliku utjeloviti vojnike, medicinske sestre i slične uloge te na taj način doprinijeti realizaciji filmskog ostvarenja na temu 2. svjetskog rata. Ako ste ljubitelj filma i želite doživjeti iskustvo filmskog seta, javite se i budite dio filmske ekipe!

POZIV na besplatnu edukativnu radionicu „Održivo poslovanje“

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVACIJA u sklopu projekta BOND2 čiji je nositelj Hrvatska agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizira još jednu u nizu besplatnu edukativnu radionicu na temu „Održivo poslovanje“ koju vodi Hrvoje Marušić. Radionica je namijenjena poduzetnicima i budućim poduzetnicima.

Ustanova INOVAcija održala još jednu edukativnu radionicu za poduzetnike koju je vodila psihologinja Višnja Perin

U srijedu, 05. travnja 2023. u Centru za kreativne industrije održana je edukativna radionica za poduzetnike i buduće poduzetnike na temu „Upravljanje promjenama u poslovanju“ koju je vodila psihologinja Višnja Perin.

POZIV na besplatnu edukativnu radionicu „Upravljanje promjenama u poslovanju“

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVACIJA u sklopu projekta BOND2 čiji je nositelj Hrvatska agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizira besplatnu edukativnu radionicu na temu „Upravljanje promjenama u poslovanju“ koju vodi psihologinja Višnja Perin. Radionica je namijenjena poduzetnicima i budućim poduzetnicima.

INOVAcija - Posljednja prilika za prijavu na stručno osposobljavanje za rad uz novčanu naknadu polaznicima

INOVAcija - Posljednja prilika za prijavu na stručno osposobljavanje za rad uz novčanu naknadu polaznicima

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija nadolazeće jeseni započinje s provedbom stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa za Multimedijskog dizajnera / Multimedijsku dizajnericu. Prijaviti se mogu sve nezaposlene osobe prijavljene u Evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koje imaju najmanje srednju stručnu spremu. Trajanje stručnog osposobljavanja za rad je 6 mjeseci. Polaznici će tijekom osposobljavanja primati novčanu naknadu i refundaciju putnih troškova, a ujedno stjecati vrijedna znanja koja su aktualna i tražena na tržištu rada!

Završetkom programa polaznici će znati fotografirati s profesionalnom opremom u studiju i na terenu i izraditi fotografije prema različitim potrebama i namjenama, strateški planirati i dizajnirati web stranice, izraditi baze podataka te stvarati aktivne stranice, snimati video materijale u studiju i na terenu, izvesti postprodukciju i obradu materijala do finalnog proizvoda – reklame, prezentirati i prilagoditi finalni proizvod prema zahtjevima klijenata, dizajnirati i pripremiti materijale u tiskanoj formi koristeći prethodno znanje, komunicirati s klijentima i prezentirati uratke te steći i druge vrijedne vještine.

Prijavu, koja sadrži životopis, motivacijsko pismo i kopiju svjedodžbe / diplome potrebno je poslati e-mailom na adresuOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  

Za više informacija možete se javiti na kontakt telefon: 023/ 627 - 895 i 023/ 627 – 890, a program osposobljavanja dostupan je na sljedećoj poveznici: https://www.inovacija-zadar.hr/media/pdf/Program-Multimedijski-dizajn.pdf

Rok za prijavu je 11. rujna 2023. a početak programa planiran je za sredinu listopada 2023.

 

RAZVOJ STUDENTSKOG PODUZETNIŠTVA

Želiš li saznati više o poduzetništvu, razvijati vlastite projekte, povezati se s iskusnim poduzetnicima i pod njihovim mentorstvom obavljati stručnu praksu u kompaniji? Pozivamo sve studente završnih godina studija (4. ili 5 godina) da se prijave u Program studentskog poduzetništva i steknu vještine potrebne za profesionalni razvoj, a pritom i osvoje vrijedne novčane nagrade!

Održana je edukativna radionica za poduzetnike početnike i one koji to žele postati na temu „Poduzetništvo, je li to za mene?“

U srijedu, 29. ožujka 2023. u Centru za kreativne industrije održana je edukativna radionica za poduzetnike početnike i one koji to žele postati na temu „Poduzetništvo, je li to za mene?“ koju je vodila psihologinja Višnja Perin.

POZIV na besplatnu edukativnu radionicu „Poduzetništvo, je li to za mene?“

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVACIJA u sklopu projekta BOND2 čiji je nositelj Hrvatska agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizira besplatnu edukativnu radionicu na temu „Poduzetništvo, je li to za mene?“

Mjesto koje okuplja kreativce i umjetnike koji ideje pretvaraju u poduzetništvo.

INOVAcija

eu logo zajedno do fondova

logo mobile

OPKK