Prijavite se na edukaciju o izradi kratkog dokumentarnog filma!

 

HAVC.png

Udruga za promicanje audiovizualnog stvaralaštva DONAT i Ustanova INOVAcija kao partner provode novi program edukacije koji će zainteresiranim sudionicima približiti proces izrade dokumentarnog filma.

Edukacija će se provoditi u periodu od 18.9.2023. – 27.9.2023, a sastoji se od ukupno pet radionica na kojima će se polaznici upoznati s postupkom izrade kratkog dokumentarnog filma, režijom i obradom zvuka u pravom tonskom studiju. Namijenjena je svim zaljubljenicima u kreativno audiovizualno stvaralaštvo, ali i sve one koji se možda po prvi puta susreću s filmom te žele znati više.

Važnost amaterskog bavljenja filmom nedovoljno je naglašena u društvu, a ovom edukacijom će se promovirati i potaknuti značaj audiovizualnog stvaralaštva i njegovog doprinosa razvoju pozitivnog okruženja za kreativno stvaralaštvo na području Zadarske županije uz inspiraciju iz materijalne i nematerijalne kulturne baštine grada Zadra. Također, provedbom programa teži se promjeni percepcije bavljenja filmom kao ekskluzivnom aktivnošću koja iziskuje značajnija ulaganja u opremu te je stoga program osmišljen tako da se polaznicima omoguće znanja i vještine rada s lako dostupnim alatima poput primjerice vlastitog mobitela!

Glavni cilj programa je popularizirati audiovizualno stvaralaštvo širem krugu ljudi te približiti dokumentarni film svima. Polaznici će zajednički izraditi kratki dokumentarni film koji će biti prezentiran na kraju programa u sklopu panel rasprave.

Predavači će biti Boris Zubčić, predsjednik Udruge Donat, Marijan Kocijan, akademski slikar i fotograf u INOVAciji, Damir Granić, poznati zadarski novinar i urednik te Davor Valčić također poznato zadarsko ime, radijski voditelj, urednik i glazbenik.

Cjelokupni program provodi se uz financijsku podršku Hrvatskog audiovizualnog centra te će sudjelovanje u programu biti besplatno za sve polaznike.

Trajanje edukacije je od 18.9. do 27.9.2023. u popodnevnim terminima , a mjesto održavanja je Centar za kreativne industrije, Put Murvice 3a.

Prijave se zaprimaju do 15.9.2023. na e- mail adresu : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , a za sve informacije možete nazvati 023/ 627 895.


Ispis