Svečano otvorenje ispostave HAMAG-BICRO-a u Zadarskoj županiji

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) svečano će otvoriti ispostavu u Zadarskoj županiji u prostorijama Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije (INOVAcija).

Otvorenje ispostave održat će se u četvrtak, 28. travnja u  okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ - BOND 2.

Na svečanom otvorenju ispostave HAMAG-BICRO-a u Zadru prisustvovat će župan Zadarske županije  Božidar Longin, zamjenica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka Grada Zadra Jagoda Surać, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec i ravnateljica INOVAcije Zadar Katarina Colić te ravnatelj Sektora za podršku i razvoj poduzetništva, koordinaciju i međunarodnu suradnju HAMAG-BICRO-a Mate Kovač te predstavnici lokalnih poduzetičkih potpornih institucija.

U okviru prve faze projekta uspostavljena je Mreža BOND koja trenutno objedinjuje 99 poduzetničkih potpornih institucija iz cijele Hrvatske. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva. Prva faza projekta započela je 2017. godine i trajala je do 2019. godine.

Tijekom druge faze projekta planirano je, između ostalog, otvoriti ispostave HAMAG-BICRO-a u svakoj županiji Republike Hrvatske, kako bi se u suradnji s lokalnim poduzetničkim potpornim institucijama, poduzetnicima iz svih županija Republike Hrvatske, osigurala viša razina profesionalnih usluga te omogućio jednak pristup informacijama o poslovanju i uslugama HAMAG-BICRO-a. Od lipnja 2021. godine Mreža BOND djeluje kao udruga. Predviđeno trajanje druge faze projekta je do 2023. godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U ispostavi HAMAG-BICRO-a u Zadru poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti zaposlenik Agencije Ivica Čulina Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

BOND logo boja1


Ispis