Održana početna konferencija projekta "Centar za kreativne industrije"

U ponedjeljak, 26. kolovoza 2019. u Velikoj vijećnici Doma županije predstavljen je projekt „Centar za kreativne industrije'' te su potpisani ugovori s izvođačem radova i stručnim nadzorom.

 

Ugovore su potpisali ravnateljica Ustanove INOVAcija Katarina Colić i Ivan Brajković direktor tvrtke Sitolor d.o.o iz Slavonskog broda koja će izvoditi radove ukupne vrijednosti 21.1 mil kn. te Tomislav Andabaka, ovlašteni zastupnik tvrtke Granda projekt d.o.o. iz Zagreba koja će izvoditi stručni nadzor gradnje.

Centar za kreativne industrije će biti specijalizirani poduzetnički inkubator za kreativnu industriju s težištem na IT i audiovizualnoj industriji. Unutar Centra kompletno će se opremiti poslovni uredi i coworking prostor, multifunkcionalna dvorana, tri dvorane za sastanke i tonski studio. Osim ponude usluga poduzetničkog inkubatora, Centar će pridonijeti međusobnom povezivanju poduzetnika iz područja kreativne industrije s obrazovnom i znanstvenom zajednicom.

Nositelj ovog projekta je Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija, a partner joj je Zadarska županija. Projekt „Centar za kreativne industrije“ odabran je za sufinanciranje u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj i Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Provedba je započela 3. rujna 2018., a trajat će 24 mjeseca. Ukupna procijenjena EU vrijednost projekta je 24,4 milijuna kuna, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj bespovratno odobreno 19,9 milijuna kuna.

Budući Centar bit će od velikog značaja za kreativnu industriju i potpora razvoju poduzetništva u Zadarskoj županiji. Realizacijom ovog projekta pridonijet će se jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva s naglaskom na kreativne i kulturne industrije te povećanju zaposlenosti u Zadarskoj županiji.


Ispis