Održan informativni događaj o mogućnostima financiranja u novoj financijskoj perspektivi 2021. – 2027.

Održan informativni događaj o mogućnostima financiranja u novoj financijskoj perspektivi 2021. – 2027.

Nova financijska perspektiva za razdoblje 2021. – 2027. već je u tijeku te je pravo vrijeme da se pripadnici javnog i privatnog sektora, kao i svi drugi potencijalni korisnici u što većoj mjeri informiraju o mogućnostima korištenja bespovratnih sredstava i financijskih mehanizama. Potrebe za takvim financijskim poticajima svakim su danom sve veće osobito u gospodarskom sektoru.

Upravo kako bi se odgovorilo na takav rastući interes i potrebe, Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija u utorak, 6. lipnja 2023. godine organizirala je informativni događaj pod nazivom „Mogućnosti financiranja za poduzetnike i obrtnike u financijskom razdoblju 2021.- 2027.“ Događajem su prezentirani predstojeći pozivi za dodjelu bespovratnih sredstava i različiti financijski mehanizmi koji stoje na raspolaganju poduzetnicima, obrtnicima i javnim dionicima. Cilj događaja bio je poticanje korištenja bespovratnih sredstava i financijskih mehanizama koji stoje na raspolaganju privatnim i javnim dionicima te razmjena informacija o prilikama koje donosi nova financijska perspektiva. Kao govornici sudjelovali su Dijana Bezjak iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ivica Čulina iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO, ispostava Zadar. Događaj je uvodnim govorom otvorila Katarina Colić, ravnateljica Ustanove INOVAcija naglasivši važnost ovakvih i sličnih informativnih prilika te ulogu INOVAcije kao poduzetničke potporne institucije.

DSC 1537

U okviru cjelokupnog programa omogućeni su i individualni susreti zainteresiranih poduzetnika s gostujućim govornicima kako bi izravno dobili informaciju ili savjet za vlastito poslovanje.


Ispis