Događanje u sklopu projekta InnoXenia PLUS na temu „Upravljanje i provedba EU projekata

Događanje u sklopu projekta InnoXenia PLUS na temu „Upravljanje i provedba EU projekata – iskustva iz prethodnog programskog razdoblja INTERREG ADRION 2014.-2020. te mogućnosti financiranja iz europske teritorijalne suradnje u programskom razdoblju 2021. -2027.“

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije organizirala je događanje u sklopu projekta InnoXenia PLUS na temu „Upravljanje i provedba EU projekata – iskustva iz prethodnog programskog razdoblja INTERREG ADRION 2014.-2020. te mogućnosti financiranja iz europske teritorijalne suradnje u programskom razdoblju 2021. -2027.“ namijenjeno predstavnicima lokalne samouprave, regionalne samouprave, sveučilišta i organizacija za poslovnu podršku, s ciljem informiranja i povezivanja potencijalnih prijavitelja na programu ADRION i nadolazećim pozivima.

Radionicu su održali Marko Opančar i Ivana Živković iz Nacionalne kontakt točke za INTERREG ADRION program (Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014.-2020.) u multifunkcionalnoj dvorani Centra za kreativne industrije, Put Murvice 3A u Zadru.

Projekt InnoXenia PLUS: Innovation in Tourism in the Adriatic-Ionian Macroregion PLUS financira se iz Programa transnacionalne suradnje Interreg ADRION 2014-2020. i prijavljen je na prioritet 1 – Inovativna i pametna regija, Specifični cilj 1.1. Podrška razvoju regionalnog inovacijskog sustava za Jadransko – jonsko područje.

Provedba je započela 1.siječnja 2022. godine i trajat će do 30. lipnja 2022. godine.

Projektni konzorcij se sastoji od pet partnera i jednog pridruženog partnera, a obuhvaća sveukupno pet zemalja Jadransko-jonske regije (Grčka, Italija, Albanija, Hrvatska i Slovenija).

Nositelj projekta je Regija Zapadne Grčke.

Cilj projekta je iskorištavanje opipljivih i nematerijalnih rezultata projekta InnoXenia, optimiziranje njihove vrijednosti, povećanje njihovog utjecaja i olakšavanje njihove integracije na više razina, obraćajući pozornost na njihovu održivost i povećanje njihovih utjecaja na teritorije putem izravnog uključivanja kreatora politike, dionika i poduzeća. Postupak valorizacije osigurava da se iskoriste svi mogući kanali i mogućnosti kako bi rezultati InnoXenia dosegli što veći broj potencijalnih korisnika, kako bi se pružile pogodnosti koje zadovoljavaju specifične potrebe šire publike korisnika, čime se postiže dugovječnost i održivost projekta.


Ispis